Vásárlási hitel

Életbiztosítással kombinált jelzáloghitelek 

A konstrukció tulajdonságai:

A hitelt felvevő a futamidő alatt a banknak csak a hitel kamatát és az esetleges kezelési költséget fizeti, míg a biztosítónak pedig biztosítási díjat fizeti, aki erre Önnek tőke és nyereség garanciát vállal. A tőketörlesztéseket a hitelszerződésben meghatározott időpontokban a biztosító fizeti a bank részére, a biztosítási számlán felhalmozott összegből, a futamidő függvényében előre meghatározott időpontban.

A konstrukció előnyei

A biztosításban felhalmozódott pénz a hozamokkal együtt meghaladhatja a teljes összeget, így Ön jelentős megtakarítást érhet el a futamidő végével, továbbá jelentős SZJA adókedvezményt is igénybe vehet. Mivel a konstrukció életbiztosítást is tartalmaz, egy Önnel előre nem látható tragédia esetére a biztosító kifizeti Ön helyett a hiteltartozás fennmaradó részét, ezzel tehermentesítve hátramaradott szeretteit. Mivel a biztosító a futamidő alatt több esetben is jelentős tőketörlesztést valósít meg a bank felé, mellyel csökken a kinn lévő tőke, ezáltal a fizetendő kamat mértéke is jelentősen csökken, ezért az esetek túlnyomó részében az induló havi tőketörlesztés mértéke alacsonyabb, mint a hagyományos, un. annuitásos hitelek esetében. Bár a kombinált hitellel sokat lehet megtakarítani, ugyanakkor nem minden esetben, és nem mindenkinek megfelelő ez a konstrukció. A tisztán látás érdekében javasoljuk, hogy minden esetben kérje ki független pénzügyi tanácsadónk véleményét.

Kezdjen egy bölcs és megfontolt lépéssel!

Ha szeretné, hogy az Ön döntését is pénzügyi szakértők segítsék, a legjobb helyen jár. Kezdje egy bölcs és megfontolt lépéssel a céljaihoz vezető utat - kérje tanácsadónk segítségét, 24 órán belül kapcsolatba lépünk Önnel, és segítünk megtervezni minden további lépését!